Nyheter

Bløtlegging av bønner, linser, erter, kikerter, nøtter, kjeBløtlegging av belgvekster, nøtter-korn øker-opptaket-næringsstoffer

Bløtlegging: Få mer næringsstoffer med vann!

Bløtlegger du belgvekster, nøtter og korn i noen timer før koking eller spising, vil fytinsyre brytes ned noe som gjør at protein, jern, sink og andre næringsstoffer fordøyes og tas opp mye bedre

Selen i mat – sunne kilder

Selen er et mikronæringsstoff som er viktig for stoffskifte, immunitet og reproduksjon. Dagsbehovet er 50 - 300 mikrogram for voksne. Bruke og grønne linser, paranøtter og solsikkekjerner er sunne kilder til selen, samt fisk.

Lojalitet mot kjøttindustriens forskning. “Den verste misbruk av forskning”

Har du ørt om et par nye kontroversielle studier, blant annet forskning bestilt av reklameorganet til norsk kjøttbransjen, Matprat, eller det såkalte opplysningskontoret for egg og kjøtt? En av lignende studier er omtalt på nettsiden WebMD. Sitert intervju med Walter…

Bruk mikroovn mer – trygt og sunt

Det er mange myter om mikrobølgeovner men ingen av dem stemmer. Du kan bake grønnsaker, både rå og frosne, i mikro-ovn, rett i tallerken! Du sparer tid og penger, slipper oppvask, damp og stekeos. I motsetning til det mange tror,…

hodekål sunt næringsrikt

Hodekål sommerkål – sunt næringsinnhold og oppskrifter

Hodekål (sommerkål, nykål, hvitkål) er en sunn norsk supermat: lite kalorier, mye kostfiber og vitamin C, billig, anvendelig og med mange sunne plantestoffer. Den er også miljøvennlig og bærekraftig. Den kan dyrkes over hele Norge. Blant annet nesten overalt der…

Jodkalkulator og Kaja Helland-Kigen bak melke-industriens pr og markedsføring

Jodkalkulator er lansert av Meieriindusteins melk.no. Dette for å objektivisere inntaket va jod med kosten. Det er samtidig kun veldig få matvarer som bidrar med vesentlige mengder jod i norsk kosthold. Ernæringsrådet anbefaler at alt norsk matsalt skal berikes med…