Det er flere gode grunner til å spise mer kålrot! Kålrot kalles for Nordens appelsin takket være det høye innholdet av vitamin C, men kålrot er en uoppdaget pærle. Fiber, antioksidanter og betakaroten er viktige helsefremmende stoffer i kålrot. Den…
Nyheter

Havre: sunn, næringsrik og kolesterolsenkende
Havre er sunt, næringsrikt, lettvint og gir langvarig metthetsfølelse. Havregryn er rikt på jern, sink, fosfor, vitamin B1, vitamin B6, kobber og fiber. Den inneholder stoffet betaglukan som senker kolesterolet. Havre inneholder både løselig og ikke-løselig fiber. Løselig fiber kan…
Sunnere snacks – rå kaker med tørket frukt, kakao og nøtter
Vanlig snacks inneholder ofte for mye kalorier, dyrefett, bearbeidet plantefett og sukker, altså tomme kalorier. I tillegg inneholder vanlig snacks for lite næring. Det blir dermed for mange av tomme kalorier og ingen sunne stoffer. Du kan lage sunne snacks…
Les videre Sunnere snacks – rå kaker med tørket frukt, kakao og nøtter

Aminosyren lysin: de sunneste kildene
Vil man dekke behovet for protein og aminosyren lysin hvis man kutter ned på kjøtt og meieri? Lysin er aminosyre som det er lett å få nok av med halvert inntak av animalske produkter. Også vegansk kosthold som er riktig…

Valg 2021: partiprogrammer om folkehelse og kosthold
Forebygging av sykdom er viktig, og et sunt kosthold, det vil si med 1) mindre kjøtt og meieri og 2) mer frukt, grønt, belgvekster, rapsolje, nøtter og fullkorn, er viktig. Her kan du lese om hvordan de ulike partiene anerkjenner…
Les videre Valg 2021: partiprogrammer om folkehelse og kosthold

Norges idrettshøyskole-podkast, med Therese F. Mathisen
Norges idrettshøyskole, ved Therese F. Mathisen, har nylig uttalt seg om vegansk kosthold, protein og toppidrett i Idrettshøyskolens podkast. Kan vegansk mat gi nok protein og aminosyrer for idrettsutøvere? Vitenskapen har for lengst gitt et klart svar, og samtlige fagpanel innen idrettsernæring og sportmedisin har anerkjent at vegansk kosthold kan dekke proteinbehovet fullt ut

Sigrun Henjum ved OsloMet, intervju om en ny rapport – på kollisjon med myndighete og oppsummert forskning
Sigrun Henjum, som er utdannet master i samfunnsernæring og ansatt som professor ved OsloMet, er medforfatter av en ny rapport ved SIFO OsloMet, Vegetarianisme – en studie av sosiale, praktiske og kroppslige aspekter ved å ha et helt eller delvis…

Mat som er bra for tarmen og tarmbakteriene – variert plantekost med mye kostfiber
Mat som er bra for tarmen bidrar til at det blir mer av sunne bakterier i tarmen. Forskning viser at et variert plantebasert kosthold med mye og ulike typer av kostfiber (kostfiber finnes kun i plantekost) er viktig for sunne…
Les videre Mat som er bra for tarmen og tarmbakteriene – variert plantekost med mye kostfiber

Plantevekst.no – omlegging til grønnere mat
Fremtiden er plantebasert! Ny nettside, Plantevekst.no er lansert! Plantevekst vil hjelpe både forbrukere, politikere og matbransjen til en overgang til et mer plantebasert kosthold i Norge!Plantevekst arbeider for å fremme den plantebaserte veksten i Norge. Det er fordi skifte til…
En veterinær fra kjøttindustrieide Animalia AS mener at samtlige faginstanser innen menneskehelse tar feil
Oppsummert vitenskap er tydelig på at dagens høye kjøttforbruk gir mange sykdommer - slag, hjerteinfarkt, flere typer kreft, diabetes to og overvekt. Statens kostholdsråd nummer en sier at kostholdet hovedsakelig bør være plantebasert. Dette fremheves i alle retningslinjer og anbefalinger…