Kjøttindustriens propaganda Matprat

Debatt i Aftenposten om propaganda fra kjøttbransjen

Debatt i Aftenposten: Kjøttindustriens Animalia og Matprat (som dessuten lager bok i skolefaget Mat og helse – Matopedia) vil så tvil om vitenskapen bak kostrådet om å kutte en del ned på kjøtt.

Både #Matprat og #Animalia, som finansieres av salg av kjøtt og egg, forvirrer, sprer myter og skader folkehelse. Matprat sitt formål er faktisk lovfestet i norsk lov, og er: å opprettholde eller øke salg og forbruk av kjøtt og #egg i Norge.

Thomas Cottis, høyskolelektor i landbruk og #klimakunnskap, og Lars T. Fadnes, lege og professor ved UiB, utfordrer kjøttindustriens #propaganda! Del, del og del!!

De nordiske kostrådene baserer seg imidlertid på en massiv kunnskapsoppsummering ledet fra flere hundre av Nordens mest kompetente eksperter som jobber med kosthold og bærekraft.

Det blir da noe komisk når #kjøttindustrien stiller spørsmål med noe av det mest grundige, uavhengige og transparente av kunnskapsoppsummeringer som er blitt gjennomført i Norden.

De danske #kostrådene ble oppdatert i fjor, og fraråder mer enn 350 gram #kjøtt, av alle slag til sammen, per uke. Les hele innlegget her på Aftenpostens nettsider

Les også: Hvorfor spise mindre kjøtt, meieri og egg? og Om norsk landbruk og mat-politikk

#ernæring #folkehelse #helsedirektoratet

Legg inn en kommentar