rødkål

Rødkål

Rødkål er kanskje enda sunnere enn hodekål, og har bedre næringsinnhold. Den er litt grovere og skarpere i smak enn hodekål, og gir enda mindre kalorier. Rødkål passer godt i råkost, med epler og gulrøtter, rapsolje og balsamico. Alle varianter av kål (rød, grønn eller savoy kål) er rike på vitamin C og gir lite kalorier. Den er kilde til betakaroten og kalium.

En halv kopp kuttet rødkål inneholder ca. 45% av den daglige anbefalte mengden vitamin C, men bare 14 kalorier. Rødkål er også en god kilde til kostfiber og andre vitaminer og mineraler, spesielt vitamin A, eller betakaroten, og kalium. Les hva Harvard skriver om rødkål.

Næringsinnhold i rødkål

er spesielt rik på vitamin C, folat og antioksidanter.

  • 79 % av dagsbehovet for vitamin C
  • 15 % av dagsbehovet for folat
  • 14 % av dagsbehovet for vitamin B6
  • 8 % av dagsbehovet for kalium
  • 4 % av dagsbehovet for kalsium
  • 10 % av dagsbehovet for fiber