Brokkoli er sunt og spesielt rik på protein – hele 3,2 gram per 100 gram brokkoli, samt på vitamin C og folat. Gryter, supper, wok, wrap, salat osv. Kan spises rå, dampet, bakt, stekt, kokt. Fås kjøpt på alle butikker, og ikke minst – i frysedisken.
Næringsinnhold i brokkoli
100 gram brokkoli dekker:
- 93 % av dagsbehovet for vitamin C
- 22 % av dagsbehovet for folat
- 13 % av dagsbehovet for kalium
- 13 % av dagsbehovet for fosfor
- 11 % av dagsbehovet for fiber
- 7 % av dagsbehovet for magnesium
- 7 % av dagsbehovet for sink
- 6 % av dagsbehovet for kalsium
- 6 % av dagsbehovet for vitamin E
- 4 % av dagsbehovet for karoten (vitamin A)
Les om andre typer kål, samt hvorfor du bør spise mer kål!
Grønnkål – supernæring – jern, vit. A, C, E
Grønnkål heter kale på engelsk og Brassica oleracea sabellica på latin. Dette er en sunn, kalorifattig og utrolig næringsrik og anvendelig grønnsak som passer både i vegetarmiddag og i kjøttretter. 100 gram dekker en femtedel av dagsbehovet…
Les merDerfor er kål sunt
Kål av alle typer er kalorifattig og mettende, og gir mange sunne plantestoffer som er bra for helsen: Pektin, sulforafan, indoler og isotiocyanater. Den gir mye mer enn vitaminer, mineraler og kostfiber. Mange typer kjemiske forbindelse, sunne…
Les merSpis mer kål – alle typer! Næringsrikt og sunt
Kål er sunt, godt, næringsrikt, gir lite kalorier og mange sunne plantestoffer, bl.a. antioksidanter og fiber. Den er anvendelig – spesielt i vegetarretter, og mettende! Alle typer er sunt: sommerkål, brokkoli, hodekål, grønnkål, rosenkål og blomkål. Den…
Les merDerfor er kålrot og rotgrønnsaker sunt!
Det er flere gode grunner til å spise mer kålrot: mye vitamin C, fiber, antioksidanter og betakaroten er viktige helsefremmende stoffer i denne grønnsaken. Den største barrieren er at den må skjæres med en stor kniv og…
Les mer