Den grønne kassa kan være en god start på et sunnere liv, og hjelper deg til å bli kjent med råvarer fra planteriket og nye, plantebaserte middager
Plantebasert kosthold er et sunt kosthold – det er det ikke tvil om. Plantebasert kosthold inneholder betydelig mindre kjøtt, egg og meieriprodukter enn et typisk vestlig kosthold (eller et typisk norsk kosthold). Å legge om til 100 % plantebsert kosthold på en gang kan være krevende for mange. Det er derfor lurt å gradvis legge om til et mer plantebasert kosthold, og begynne med middager som baseres på bønner, erter og kikerter istedenfor kjøtt. Å bestille Den grønne kassa kan være en måte å gjøre det på.
Man behøver ikke være veganer eller vegetarianer for å spise mindre kjøtt og leve sunnere. En måte å starte et sunnere liv og et mer plantebasert kosthold på er å bestille matvarer/råvarer og oppskrifter levert på dør, slik at man blir kjent med hovedingrediensene i plantebaserte middager, og finner ut hvilke nye matvarer og retter man liker best.
Hva er Den grønne kassa?
Den grønne kassa er et nytt, helsefremmende og etisk konsept der en stor eske med sunne ferske råvarer/matvarer og oppskriftshefte leveres på dør. Tjenesten kommer fra Veganermat AS. Alle matvarer kommer fra planteriket, og 95 % er økologiske – grønnsaker, krydder, bønner, saus, urter, nøtter, fuskekjøtt o.a. – slik at man kan lage sunne veganske retter hjemme. Med Den grønne kassa kan familier lære å lage sunn og næringsrik plantebasert mat hjemme, fra bunnen av. Matvarer i en kasse er beregnet for 3 eller 5 middager, for 1, 2 eller 4 personer.
Oppskriftene kommer fra Veganmisjonen og Veganslife, og næringsinnholdet er utregnet av Marie Vogt som har bachelor i ernæring. Her er noen eksempler på middager fra Den grønne kassa man kan begynne med:
Tacosuppe med sorte bønner og mais (bilde: Jane H. Johansen)
Linsekaker med løk- og potetform
Nudler i persillepesto med lotusskinke
Gratinerte portobellosopp med risotto
Den grønne kassa fra Veganermat – med varer og oppskrifter
Krydderposer fra Den grønne kassa
Spis råkost – så ofte som mulig! Rapsolje, krydder, salt og eddik gjør råkosten både sunnere og bedre i smaken.