pasta fullkorn farger

Vegetar pasta med linser og tomater

Denne vegetarpastaen lager du på 15 – 30 minutter. Linser er hovedmat i mange land i Østen. De mørkegrønne puy-linsene regnes å ha mest smak og mest protein, ca. 28 % – mer enn i de fleste typer kjøtt.

Du trenger (4 porsjoner):

1 stor eller 2 middels løk
2 fedd hvitløk
1 middels stor selerirot
2 gulrøtter

200 g grønne (puy) linser (kan bløtlegges i kaldt vann i ca 3 timer – koketiden reduseres da med 10 minutter)
500 g fersk pasta eller noe mindre mengde tørket pasta, helst fullkorn
2 bokser flådde tomater

Et halvt glass rødvin (ev. saft av halv sitron)
1 teskje tørket timian
Ev. 2 laubærblader
1 pakning fersk eller 5 spiseskjeer tørket persille
salt, pepper og litt sukker
2 spiseskjeer vegetabilsk olje, helst avokado eller raps

Slik tilbereder du pasta med grønne linser

Alle grønnsaker vaskes, kuttes i små biter, ev. rives i rivjern, og surres i olje i ca 3 – 5 minutter. Løken skal være blank, men ikke brun.
Tilsett tomater, rødvin (ev. sitronsaft), timian, salt, pepper, sukker. Kok opp og la småkoke i 15 minutter (hvis linsene er bløtlagt) eller 20 – 25 minutter (hvis du ikke har bløtlagt linsene på forhånd). Hvis du bruker tørket persille, tilsett den like før du slå av varmen.
Kok pastaen, slå ut vannet.
Bland pastaen og grønnsakslinsene og server med fersk hakket persille.
Vil du spare tid, begynn å koke linsene før du starter å skjære grønnsakene, og tilsett de halvkokte linsene etter at løken er blitt blank.

Alle ingrediensene kan du kjøpe på Rema 1000, linsene kan du også kjøpe på helsekostbutikker, innvandrerbutikker eller store supermarkeder, f.eks. Meny. Hvis din lokale Rema ikke har grøne linser, be Rema om å ta inn Bamas linser og bønner, du kan gjøre det helt anonymt. Flere Rema 1000 har hatt Bamas grønne linser på over to år.