Formålet med Optimaltkosthold.no

Ansvarlig for informasjon på nettsiden OptimaltKosthold.no er Tanja Kalchenko, lege med interesse for ernæring og sykdomsforebygging. Formålet med nettsiden er å opplyse om hvilket kosthold som er optimalt for helsen, uavhengig av matkultur og politiske interesser, vise til politelige kilder og øke bevissthet rundt det faktumet at statens  landbruksøkonomiske og politiske interesser veier tyngre enn folkehelse

Formålet med Optimaltkosthold.no

Kontakt: tetyana@optimaltkosthold.no  eller på Facebook

Hvorfor plantebasert?

Et riktig kosthold og smarte matvalg kan bidra til bedre helse, bedre livskvalitet og lengre liv.  Livsstilssykdommer som hjerte- og karsykdommer, overvekt, diabetes type og til og med noen typer kreft kan forebygges gjennom riktige kostvaner. Leger, ernæringsfysiologer og helsemyndigheter i flere land anbefaler bevegelse i retning av et mer plantebasert kosthold for å forebygge livsstilssykdommer. Det er nettopp disse som tar flest liv og utgjør store kostnader for fellesskapet.

Det finnes solid evidens (bevismateriale) for at både hovedsakelig plantebaserte kosthold og 100 % plantebaserte kosthold kan forebygge utvikling av diabetes type to, overvekt, fedme, hjerneslag, hjerteinfarkt, visse typer kreft o.a.  Plantebaserte koster er bl.a. middelhvaskost, pescovegetarisk, lakto-vegetarisk, hel-vegetarisk/vegansk og semi-vegetarisk.

Hvem står bak

Lege med interesse for kosthold og forebygging, Tanja Kalchenko, er ansvarlig forTanja Kalchenko optimaltkosthold.noinformasjon på optimaltkosthold.no Kalchenko har erfaring fra blant annet indremedisinsk avdeling og er spesialist i medisinsk radiologi.

Hver dag møter jeg mange ulike pasienter, og ser deres organer som er skadet av sykdom. Men da er det for sent. Jeg vet at mange tilfeller sykdom kunne være unngått med et riktig kosthold, sier Tanja Kalchenko. Derfor vil jeg, i tillegg til min jobb på sykehus, bidra med opplysning om hvordan forebygge sykdom. Jeg vil også skape bevissthet om hvordan matindustrien, spesielt kjøttreklame, og dagens landbrukspolitikk motarbeider statens kostholdsråd.

Kilder

Jeg viser til de mange vitenskapelige enkeltstudier, oversiktsartikler og metaanalyser som er publisert i seriøse fagtidsskrifter, samt til kunnskapsoppsummeringer til ekspertpaneler som Nasjonalt råd for ernæring, Amerikansk forening for ernæringsfysiologer, WHO/FN, WCRF, NNR og lærebøker som finnes på området. Jeg linker også til noen nettsider som drives av leger og ernæringsfysiologer.

Jeg forholder meg til det offentlig anbefalte næringsstoffinntaket, ihht Nordiske næringsstofanbefalinger (NNR-2012).

Erstatter ikke legekontakt!

Informasjon på denne nettsiden

  • erstatter ikke oppfølging/rådgivning hos din fastlege eller annet helsepersonell
  • er ikke ment som medisinske råd eller lege-pasient-forhold
  • er kun til opplysningsformål.

Har du spørsmål eller bekymringer om din helsetilstand, bør du ikke vente med å kontakte lege. Hvis du unngår eller venter med å kontakte lege bare fordi du leser noe her på nettsiden, kan dette forsinke eventuell nødvendig utredning og/eller behandling og kan dermed forverre helsetilstanden din. Se også ansvarsfraskrivelse

Uavhengig

Jeg har ikke noen politiske eller økonomiske interesser med denne nettsiden. Jeg har heller ikke mottat økonomisk støtte.

Informasjonen på nettsiden har ikke tilknytning til min arbeidsgiver.

1 kommentar

Kommentarer er stengt.

<span>%d</span> bloggere like this: