Her kommer en enkel oppskrift på meksikansk stekt ris med paprika. Den kan avanseres til flere meksikanske gryter og andre retter. Kan serveres med salat, bønner osv.
DETTE TRENGER DU TIL 4 PORSJONER
- 1 ss rapsolje til steking eller kokosolje (mer varmestabil)
- 1 løk finhakket
- 2 fedd hvitløk (finskåret bedre enn presset)
- 2,5 dl grønnsaksbuljong (gjerne Naturata – uten olje elelr kunstige tilsetningsstoffer)
- 2 dl ris, gjerne fullkornsris, f.eks. Urtekram
- 1 finhakket grønn paprika
- 2 ss finhakket koriander eller persille
- Meksikanske krydder, f.eks. taco-krydder, meksikansk chilipulver fra Hindu, spisskummen, kajennepepper etter smak.
Fullkornsris er et sunnere alternativ til vanlig, hvit ris. Litt mer protein og mye mer helsebringende fiber.
SLIK TILBEREDER DU MEKSIKANSK RIS
- Bruk gjerne en tykkbunnet stekepanne, eller en sautepanne.
- Varm olje. Bruker du spisskummin, er det godt å steke den først, før du tilsetter løk og hvitløk.
- Stek løk i 3-4 minutter, så stek hvitløk (så vel som “vill” ), tilsett ris, krydder, buljong og paprika.
- Kok opp, dekk med lokk og kok i 20 minutter på svak varme.
- Server med finhakket frisk koriander og ev. rømme. Kan smakes litt med limesaft. Avokado dip passer også utmerket her. Jalapenopepper på boks er god thvis du vil prøve sterke meksikanske krydder.
Sorte bønner er en vanlig ingrediens i meksikansk kjøkken

Les også: Vegetarianer, veganere og helse Vegetarmat – for veganere, vegetarianer og fleksitarianer – en rask innføring