kostholdsplanleggeren.no

Kostholdsplanleggeren.no – regn ut om du får nok næringsstoffer

Kostholdsplanleggeren.no  fra Helsedirektoratet kan være nyttig hvis du vil sette sammen et næringsrikt og sunt plantebasert kosthold, samt sjekke om du får i deg nok næringsstoffer. Hva er Kostholdsplanleggeren? Kostholdsplanleggeren er et offentlig nettbasert gratis beregningsverktøy som gir deg muligheten til å få oversikt over næringsstoffer (både protein, fett, karbohydrater, vitaminer og mineraler) i kosten. Eneste du trenger er å veie maten din og skrive tallene inn i en tabell i Kostholdsplanleggeren.

Verktøyet er utarbeidet av Mattilsynet og Helsedirektoratet og bruker data fra Matvaretabellen.

«Kostholdsplanleggeren er et pedagogisk kostberegningsprogram utviklet for å vise, beregne og sammenlikne næringsinnhold i matvarer, retter, måltider og dags- og ukeinntak (menyer). Programmet er beregnet til bruk i kostholdsopplæring i skole og annen undervisning, i ernæringsveiledning og for de som ønsker å vurdere og planlegge eget kosthold. Kostholdsplanleggeren er utviklet av Helsedirektoratet og Mattilsynet.»

Les også:

Kilder:

  1. Kostholdsplanleggeren – et kostholdsverktøy fra Helsedirektoratet og Mattilsynet https://www.kostholdsplanleggeren.no/

 

%d bloggere like this: