Vegetarburgere fra Raske retter – sunne og raske økologiske vegetarburgere

vegetar-burger-raske-retter
Sunn og rask burger laget av økologisk vegetarisk burger-miks fra Raske retter – et lett og sunt alternativ til kjøttburger.

Jeg fikk tilsendt en pakke med tre vegetariske økologiske burgerblandinger fra Raske retter til utprøving, og disse kan nå kjøpes på kolonial.no, Meny, Kiwi og Spar. “Raske Retter” er en ny og enkel måte å lage middag på, skriver produsenten. I to enkle trinn utnyttes våre fine kryddere og dine ferske råvarer på best mulig måte, slik gode kokker har gjort det til alle tider.

Vegetarburgere fra Raske retter. Se etter pakningen på Kiwi, Meny, Spar eller kolonial.no
Vegetarburgere fra Raske retter

Posen inneholder plantebaserte blandinger til å tilberede sunne burgere hjemme – havreburger med tomat og paprika, kikertburger med blomkål og brokkoli, og vegetarburger med gulrot og purre.  Det står at man bør tilsette ett egg i blandingen, men dette er ikke noe problem. Egg fungerer som bindemiddel, og kan fint erstattes med for eksempel kikertmel og vann – et sunnere, rimeligere og lettere alternativ.

Les også: Helsefordeler ved plantebasert kosthold

1 egg ersttates med 1 spiseskje kikertmel og 3 spiseskjeer vann
1 egg ersttates med 1 spiseskje kikertmel og 3 spiseskjeer vann

Innholdet blandes sammen med vann og kikertmel (1 spiseskje kikertmel pluss 3 spiseskjeer vann erstatter 1 egg, som bindemiddel) og står i kjøleskapet i 15 minutter. Så formes burgere og stekes i stekepanne. Serveres med det man vil – for eksempel burgerbrød, ris, salat og dressing.

Vegetarburgere kan serveres slik du vil - enten med rå grønnsaker eller med burgerbrød, ketsjup og dressing
Vegetarburgere kan serveres slik du vil – enten med rå grønnsaker eller med burgerbrød, ketsjup og dressing

Vegetarburger fra Raske retter er et utmerket valg hvis du vil spise sunt men ikke vil kaste bort tiden på matlaging. Velger du vegetarburger istedenfor kjøttburger, slipper du kreftfremkallende stoffer, fett og kolesterol fra kjøttet. Istedenfor får du mye helsefremmende stoffer og næringsstoffer fra planteriket.

Se etter pakningen på Kiwi, Meny, Spar eller kolonial.no

Les også: Den grønne kassa – sunne matvarer fra planteriket med oppskrifter levert hjem

1 comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: