Bladgrønnsaker reduserer risiko for grønt stær (glaukom)

Bladgrønnsaker kan redusere risikoen for grønt stær (glaukom).
Bladgrønnsaker kan redusere risikoen for grønt stær (glaukom).

Nitrogenforbindelser som finnes i grønne grønnsaker kan redusere risikoen for glaukom (grønt stær). Dette ifølge en studie publisert online i JAMA Ophthalmology.

Les om grønnsaker her

Forskere ved Harvard fulgte deltakerne i Nurse’s Study och Health Professionals Follow-up Study. De som hadde det høyeste inntaket av nitrogenforbindelser fra planteriket hadde 21% redusert risiko for glaukom og 41% redusert risiko for glaukom forbundet med nedsatt blodtilførsel, sammenlignet med dem som hadde lavest inntak.

Les også:

Deltakere med høyt inntak av nitrogenforbindelser fra planteriket spiste en rekke grønnsaker, inkludert grønnkål og spinat, samt mer antioksidanter, folat og vitaminer fra andre grønnsaker enn de som hadde lavere inntak. Studien støtter kostintervensjon/kostendringer som en effektiv måte å forebygge nedsatt blodsirkulasjon som kan føre til glaukom.

Kilde: Kang JH, Willett WC, Rosner BA, Buys E, Wiggs JL, Pasquale LR. Association of dietary nitrate intake with primary open-angle glaucoma: a prospective analysis from the Nurses’ Health Study and Health Professionals Follow-up Study. JAMA Ophthalmol. Published online January 14, 2016.

Lenke til studien er her: http://archopht.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=2480455

Skrevet av optimaltkosthold

Lege med interesse for plantebasert kosthold

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s