Grønnsaker reduserer risiko for brystkreft

Grønnsaker reduserer risiko for brystkreft
Kvinner som spiser mer grønnsaker har opp til 26 % lavere risiko for brystkreft. Dette ifølge en studie

Kvinner som spiser mer  grønnsaker har opp til 26 % lavere risiko for brystkreft. Dette ifølge en studie publisert i American Journal of Clinical Nutrition.

Forskerne fulgte 335054 kvinner innen EPIC-studien (European Prospective Investigation to Cancer and Nutrition) i 11,5 år. Kostholdet deres var monitorert, og tilfeller av brystkreft var registrert.

Les også:

Det ble funnet ut at kvinner som spiste mest grønnsaker hadde en 13% lavere risiko for brystkreft sammenlignet med dem som spiste minst. For ikke-hormonsensitiv brystkreft var risikoreduksjonen 26%, og for hormonsensitiv brystkreft – 9%.

Forskerne konkluderer med at studien støtter eksisterende bevis for at høyere inntak av grønnsaker er forbundet med lavere risiko for brystkreft.

Marleen J Emaus, Petra HM Peeters, Marije F Bakker, Kim Overvad, Timothy J Key et al, Vegetable and fruit consumption and the risk of hormone receptor–defined breast cancer in the EPIC cohort. Am J Clin Nutr January 2016 vol. 103 no. 1 168-177

Lenke til studien er her http://ajcn.nutrition.org/content/103/1/168.abstract

Skrevet av optimaltkosthold

Lege med interesse for plantebasert kosthold

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s