Erektil dysfunksjon som tegn på diabetes

Erektil dysfunksjon kan være tegn på diabetes
Erektil dysfunksjon kan være tegn på diabetes

Erektil dysfunksjon, eller problemer med ereksjon, kan være tegn på hjerte- og karsykdom, nemlig åreforkalkninger. Nå viser en studie nylig publisert i the Annals of Family Medicine at erektil dysfuknksjon også kan være tegn på diabetes.

Les om kosthold som forebygging og behandling av diabetes:

Forskerne undersøkte 4519 menn med tanke på erektil dysfunksjon som en del av National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES). Menn som hadde erektil dysfunksjon hadde mer enn dobbelt så stor sjanse for å også ha diabetes, sammenlignet med menn som ikke hadde tegn til erektil dysfunksjon. Denne studien foreslår at helsepersonell screener menn som opplever symptomer på erektil dysfunksjon for diabetes, og spesielt middelaldrende menn.

Skeldon SC, Detsky AS, Goldenberg SL, Law MR. Erectile dysfunction and undiagnosed diabetes, hypertension, and hypercholesterolemia. Ann Fam Med. 2015;13:331-335.

Lenke til studien er her http://annfammed.org/content/13/4/331.full

Leave a Reply

%d bloggers like this: