Hvitløk er sunt – bl.a. reduserer risik for magekreft

De som spiser hvitløk har sjeldnere kreft i magesekken
De som spiser hvitløk har sjeldnere kreft i magesekken

De som spiser hvitløk, også i moderate mengder, halverer sin risiko for kreft i magesekken. Det viser en stor metaanalyse (studiesammenfatning) publisert i tidskriftet Nutrition and Cancer januar 2015.

Forskerne sammenlignet resultater fra 14 kasus-kontroll-studier, 2 randomiserte kontrollerte studier og 1 kohortstudie. Totalt 8.621 tilfeller av kreft i magesekken og 14.889 kontrollpersoner var inkludert i studien. Høyt inntak av hvitløk var assosiert med 51 prosent lavere risiko for kreft i magesekken.

Les også:

Kilde: Kodali RT, Eslick GD. Meta-analysis: does garlic intake reduce risk of gastric cancer? Nutr Cancer. 2015 Jan;67(1):1-11. doi: 10.1080/01635581.2015.967873. Epub 2014 Nov 20. Lenke til studien er her

Skrevet av optimaltkosthold

Lege med interesse for plantebasert kosthold

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s