Fettråd og vitenskapelige kortsyn

Det er synd at noen vil forvirre publikum om offentlige kostråd og fett bare for å tjene penger. Het kan du lese en grundig artikkel om typer studier og om randomiserte studier er best. Det finnes ikke randomiserte kontrollerte studier om røyking og lungekreft. Hvorfor trenger vi da samme studier når det gjelder kosthold og bl.a kreft?

Sunn Skepsis

Denne uken kan vi lese at noen mener at anbefalingene som har blitt gitt om kosthold, og fett spesielt, ikke har vitenskapelig støtte. Forskning.no skriver:

Kostrådene – som ble introdusert for 220 millioner amerikanske og 56 millioner britiske borgere – manglet støtte i såkalte randomiserte kontrollerte studier – RCT-studier. Denne typen studie anses som den beste forskningsmetoden for å undersøke effekten av et tiltak.

Dette er konklusjonen fra en gruppe britiske og amerikanske forskere (førsteforfatteren har skrevet flere slankebøker og selger sin egen diett) som ville se på grunnlaget som forelå før de de offisielle anbefalingene om fett kom i USA og Storbritannia i hhv. 1977 og 1983.

Vis opprinnelig innlegg 1 674 ord igjen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: