Sunne rå kaker – med tørket frukt, kakao og nøtter

Sunne rå kaker med tørket frukt, nøtter og kakaopulver
Sunne, lettvinte og næringsrike rå kaker med tørket frukt, nøtter og kakaopulver – lag dem året rundt!

Hva er ditt forhold til tørket frukt? Og hva slags søtt og godt lager du i førjulstiden? I desember bruker man mye tørket frukt – fiken, aprikos, dadler og svisker. Blander du tørket frukt med kakaopulver, nøtter og eventuelt litt kokosolje, får du supersunne og lettvinte julesnacks! Prøv også banan og/eller avokado – bruker du mye avokado, kan konsistensen bli litt tynnere, og du kan bruke blandingen som en mousse. Du slipper å bruke tid og krefter på baking! Eneste du bør gjøre er å vaske blenderen etterpå.

Oppskrifter:

Les også: Derfor er mørk, melkefri sjokolade sunt

Frukt, nøtter og kakao bidrar med en god del antioksidanter, fiber, protein, sunt fett, kalsium og mange andre næringsstoffer. Bløtlegger du nøtter i noen timer før du bruker dem, brytes ned stoffer som beskytter næringsstoffene mot fordøyelse. Ved bløtlegging utnyttes derfor næringsstoffene mye bedre.

Det kan også være lurt å bløtlegge tørket frukt før tilberedning.

Eneste du bør passe ved å spise sjoko-nøtte-fruktkaker er kaloriene og tennene.

Her kan du lese om

Og det er mange gode grunner til å fortsette med nøtte-sjoko-fruktkaker også etter julen, året rundt!

Skrevet av optimaltkosthold

Lege med interesse for plantebasert kosthold

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s