Soya, grønnsaker og frukt kan redusere kreftrisiko, mens kjøtt øker kreftrisikoen

Soyaprodukter, grønsaker-frukt-reduserer-kjøtt-kreftrisikoen
Soyaprodukter, grønnsaker og frukt kan redusere kreftrisikoen, mens kjøtt kan øke kreftrisikoen. Dette er resultater av en studieoversikt for den koreanske befolkningen
Soyaprodukter, frukt og grønnsaker reduserer kreftrisikoen i den koreanske befolkningen, mens høyt inntak av kjøtt kan føre til tykktarmskreft. Dette viser resultater av en ny studieoversikt utført av koreanske forskere, publisert i Asian Pac J Cancer Prev.

Høyt inntak av soyaprodukter som soyabønner, soyaost og soyamelk kan redusere risiko for kreft i magesekken opp til 68% og risikoen for brystkreft med 53%. Løk kan redusere risikoen for kreft i magesekken med 63%. Gule, grønne og lettfargede grønnsaker kan redusere risikoen for brystkreft med hele 64%. Inntak av store mengder rødt kjøtt kan derimot øke risikoen for tykk- og endetarmskreft med hele 25%.

Les også:

«Gastric cancer risk was inversely associated with the high intake of soy foods [OR (95% CI): 0.32 (0.25-0.40) for soybean, 0.56 (0.45-0.71) for soybean curd, and 0.67 (0.46-0.98) for soymilk], allium vegetables [OR (95% CI): 0.37 (0.26-0.53) for green onion, 0.54 (0.40-0.73) for garlic, and 0.54 (0.35-0.85) for onion], fruits [OR (95% CI): 0.61 (0.42-0.88)], and mushrooms [OR (95% CI): 0.43 (0.21-0.88)].

Salt and Kimchi were associated with an increased gastric cancer risk [OR (95% CI): 1.92 (1.52-2.43) and 2.21 (1.29-3.77), respectively].

Colorectal cancer risk was positively associated with meat intake [OR (95% CI): 1.25 (1.15-1.36)].

Total soy products, soybean curd, and soymilk showed an inverse association with breast cancer risk [OR (95% CI): 0.61 (0.38-0.99), 0.47 (0.34-0.66), and 0.75 (0.57-0.98), respectively].

Green/yellow and light colored vegetables were associated with a reduced risk of breast cancer [OR (95% CI): 0.34 (0.23-0.49) and 0.44 (0.21-0.90), respectively].

Mushroom intake was inversely associated in pre-menopausal women only [OR (95% CI): 0.47 (0.26-0.86)].

In conclusion, soy foods, fruits and vegetables might reduce cancer risk in the Korean population.»

Les også:

Kilde: Woo, Park, Oh, Kim, Shin, Moon, Kim: Diet and Cancer Risk in the Korean Population: A Meta- analysis. Asian Pac J Cancer Prev. 2014;15(19):8509-19.

Skrevet av optimaltkosthold

Lege med interesse for plantebasert kosthold

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s