Frukt og grønnsaker reduserer risikoen for hoftebrudd

Det er enda flere grunner til å spise mer plantebasert! En ny studie viser at fem om dagen reduserer risikoen for hoftebrudd.

Helsepersonell for plantebasert kosthold

En ny studie viser at frukt og grønnsaker reduserer risikoen for hoftebrudd. En ny studie viser at frukt og grønnsaker reduserer risikoen for hoftebrudd

En ny studie av svenske kvinner og menn viser at frukt og grønt reduserer risikoen for hoftebrudd. Offentlige kostholdsråd anbefaler daglig inntak av fem porsjoner med frukt og grønnsaker. Om slike inntak er forbundet med en lavere risiko for hoftebrudd er per i dag uklart. Målet med studien var nettopp å undersøke en sammenheng mellom mengden av frukt og grønnsaker spist per dag og hoftebrudd. Dette ble gjort i en kohortstudie gjennomført på 40 644 menn fra the Cohort of Swedish Men (COSM) og 34 947 kvinner fra the Swedish Mammography Cohort (SMC) (totalt 75 591 deltagere) som ikke hadde hjerte-og karsykdommer og kreft og som svarte på livsstilsspørreskjema i 1997 (alder 45-83 år).

Inntak av frukt oggrønnsaker (porsjoner per dag)ble vurdert ved bruk avmatvarefrekvensskjemaogforekomst avhoftebruddble hentet fradet svenske

Vis opprinnelig innlegg 255 ord igjen

Skrevet av optimaltkosthold

Lege med interesse for plantebasert kosthold

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s