Sunn vegetar burger

Burger er sunt - når plantebasert!
Burger er sunt – når plantebasert!

Burger er så godt, men har fått på seg en delvis ufortjent rykte til å være usunn. Om burger er sunn eller ikke kommer an på hva burgeren er laget av! Rødt kjøtt, stekt kjøtt, bearbeidet kjøtt og mye kjøtt er ikke sunt, og kan bl.a. føre til kreft, diabetes og noen andre sykdommer.

Oppskrifter på sunne burgere

Men det er ikke noe i veien for at burger kan være sunn. Lag burger av linser, bønner, erter, grønnsaker og nøtter – og du får i deg mye protein og annen næring, sunne stoffer som fiber og langsomme karbohydrater. Og planteburgeren smaker og metter minst like godt! Samtidig som du dropper kreftfremkallende og andre usunne stoffer fra kjøtt

Kosthold med mye belgvekster, grønnsaker og nøtter og med lite eller ingen animalske produkter kan både redusere kolesterol, bidra til bedre vektkontroll, gunstigere blodtrykk og blodsukker og gi flere andre helsefordeler

Husk at du kan lage mange burgere av gangen, og steke dem i ovn istedenfor stekepanne. Burgere holder en stund i fryseren!

Velg fullkornsbrød, fullkornspitabrød eller fullkornsris når du spiser burger. Fullkornsprodukter inneholder mer av viktige næringsstoffer og mer fiber. Lag en bolle med salat til burger, og husk en god dressing av rapsolje, balsamico og salt, samt avokado og mais for bedre smak. Les mer om sunne kornvarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: