Frukt kan beskytte mot demens

En ny studie fra Kina inkluderte 1324 personer over 55 år. Forskerne samlet bl.a. kostholdsdata og analyserte resultater fra psykologiske tester og spesielle skjemaer for utredning av demens.

De som spiste mindre frukt hadde fire ganger større risiko for demens. Andre faktorer som økte risikoen var tidligere slag,  tidlig død hos foreldre og lite fysisk aktivitet.

Les også:

Det at frukten kan beskytte mot demens og nedsatt kognitiv funksjon er i tråd med tidligere forskning. En klasse av fytokjemikalier som kalles flavonoider anses å være viktig. Et generelt sunt kostmønster med mye frukt, grønnsaker og fiber og mindre kjøtt, sukker og hvitt mel har tidligere vist en redusert risiko for demens mellom 40 og 90 prosent. Les mer på Läkare för framtiden sin nettside

Les også:

Kilde: Chong-Juan Weia, Yan Chengb, Yun Zhanga, Feng Suna, Wei-san Zhanga, Ming-yi Zhanga. Risk factors for dementia in highly educated elderly people in Tianjin, China. Clinical Neurology and Neurosurgery. 18 April 2014. http://dx.doi.org/10.1016/j.clineuro.2014.04.004

Skrevet av optimaltkosthold

Lege med interesse for plantebasert kosthold

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s